2007

Geschreven door Susan Remers op .

Zwijgen

Zwijgen – “The Master Puppeteer of his own Marionette”

Het was aan The Pride Open om het 'Horen, Zien en Zwijgen' drieluik compleet te maken.

Het 2007 programma ‘Zwijgen’ is geïnspireerd op de stomme film. Een stomme film (of zoals de Belgen zeggen ‘stille film’) is een film waarin niet wordt gesproken. In de 20-er jaren maakten vooral Laurel & Hardy en Charlie Chaplin furore met hun zwijgende hoofdrollen in de stomme film. Pas vanaf 1927 werd het, met de introductie van de geluidsfilm, mogelijk om geluid en beeld synchroon af te spelen op het witte doek.

Vooral Chaplin werd een grootheid. Hij was de schrijver, producent, director én komiek in zijn eigen stomme films. Zijn karakteristieke manier van bewegen en de intellectuele wijze waarop hij zonder geluid diverse emoties en een verhaallijn over wist te brengen maakte hem uniek in zijn soort.

The Pride Open 2007 probeerde dit seizoen, met 28 leden, wederom de grenzen van winter guard in Nederland te verleggen. De muziek voor het programma ‘Zwijgen’ is gebaseerd op ‘An American in Paris’ van George Gershwin. Het ontwerp was van de hand van staffleden Erick Bacon, Robby Overvliet, Sylvia Vos, Ilonka Zuijdervliet en Tamara Zuijdervliet.

Kalender

Vrijdag 24 juni
Eerstvolgende Open Training


Vrijdag 8 juli
Laatste training van het seizoen


Zaterdag 9 juli
Grote schoonmaak clubgebouw


Vrijdag 2 september
Eerste training van het nieuwe seizoen


Zaterdag 3 september
Open Dag


Zondag 18 december
Try-Out


Pride Pictures