The Pride of the Netherlands 2011

Geschreven door Susan Remers op .

Underground Movement

De muziek van The Pride Open 2011 was van ‘Thirty Seconds To Mars’. Onder andere het logo van deze Amerikaanse rockband en de symboliek erachter heeft The Pride Open staff geïnspireerd tot het creëren van de show.

In het programma van The Pride Open werden twee nummers van de bang gebruikt. In deze nummers zingt leadzanger Jared Leto over vechten en geloven. The Pride Open nam het publiek dit jaar mee in hun gevecht. Een innerlijk gevecht, waarin de mentale strijd aangegaan wordt waar we allemaal wel eens voor staan. Zal ik wel, zal ik niet? Ga ik links of ga ik rechts? Een leugentje voor bestwil of goudeerlijk? “The good or the evil…?” Zo’n strijd speelt zich nooit af voor het oog van anderen. Het zit onder de oppervlakte, een ondergrondse beweging…

In ‘Underground Movement’ was de driehoek een belangrijk symbool. Het is de meest stabiele van vormen en symboliseert kracht, volharding, levensvreugde en communicatie tussen boven en beneden.

Met elkaar ‘vochten’ 17 leden dit jaar voor wat ze waard waren. En met elkaar bereikte zij daarin grote hoogten. Voor het eerst kregen zij de choreografie van het YouTube icoon Kate Jablonski voorgeschoteld.

The Pride Open behaalde een score van 86.08, goed voor een zilveren medaille tijdens de Nederlands Kampioenschappen van Color Guard Nederland.

Kalender

Zondag 19 december
Optreden: TRY-OUT


Zaterdag 5 februari
Contest Wijchen


Zaterdag 19 februari
Contest Almere


Zaterdag 12 maart
Contest Leeuwarden


Zaterdag 26 maart
CGN Championships


Pride Pictures