images/logo/ThePrideWatermerk.png

The Pride A shows

The Pride

De leeftijdsrichtlijn voor deze unit is tussen de 12 en 18 jaar.

The Pride A is de groep waar de leden worden voorbereid op het hoogste niveau binnen de vereniging. Deze groep bestaat sinds 1993 binnen de Nederlandse competitie. Al deze jaren is de groep zeer succesvol geweest. De groep is altijd in de top drie van de Nederlandse competitie geëindigd.

De leden trainen een aanzienlijk aantal uren per week om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en de kwaliteiten per lid uit te breiden.

Hierbij een overzicht van de behaalde resultaten van The Pride A van de laatste jaren:

2011 Derde plaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen
2010 Nederlandse kampioen
2009 Tweede plaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen
2008 Tweede plaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen
2007 Nederlandse kampioen
2006 Nederlandse kampioen en Europees kampioen
2005 Nederlandse kampioen en Europees kampioen
2004 Nederlandse kampioen en Europees kampioen
2003 Nederlandse kampioen en Europees kampioen

2019

Ubuntu

tpa1

Baba yetu, yetu uliye
Mbinguni yetu, yetu amina!
Baba yetu yetu uliye
M jina lako e litukuzwe.
Utupe leo chakula chetu
Tunachohitaji, utusamehe
Makosa yetu, hey!
Kama nasi tunavyowasamehe
Waliotukosea usitutie
Katika majaribu, lakini
Utuokoe, na yule, muovu e milele!
Ufalme wako ufike utakalo
Lifanyike duniani kama mbinguni.
(Amina)

Voor ons is het heel normaal om alles bij de hand te hebben. Het water komt uit de kraan, eten uit de supermarkt en je kan de ander altijd bereiken. Maar stel je voor dat je op een continent leeft waar dit allemaal niet zo vanzelfsprekend is? Een continent waar je met een kruik een paar kilometer moet lopen om je water te halen en waar je moet jagen voor je eigen eten.

The Pride A bestaat dit jaar uit 25 enthousiaste leden. Zij zullen je dit seizoen meenemen naar Afrika. Het continent waar 1 miljard mensen leven, waarbij rijk en arm bij elkaar leven. Waar saamhorigheid, familiegevoel, toewijding en één zijn belangrijk is. Waar ‘ik ben, omdat wij zijn’. Oftewel: ‘Ubuntu’.

Staff:

Fiona
Teamco

Lotte
Teamco

Annemieke


Chantal


Deveney


Floor


Michelle

Leden:

Amber


Amber


Amber


Amy


Anne


Caitlynn


Celine


Chalice


Chayenne


Ellen


Emmy-Jo


Jop


Kayleigh


Kes


Lina


Lotte


Madelon


Marijn


Marrit


Rommy


Rosalie


Samantha


Sara


Sharon


Sofie

2018

Inside my mind

Het menselijk brein is een complex orgaan. Het is opgebouwd uit vele tientallen miljarden neuronen waarvan elk in verbinding staat met een groot aantal andere neuronen, soms vele duizenden. Binnen en tussen deze neuronen vindt elektrische en chemische communicatie plaats. De hersenen vormen waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum. Het kan meer dan 2 miljoen stukjes informatie verwerken in slechts 1 seconde; ze vergeten niets van wat je ooit hebt gezien of gehoord. Al deze informatie wordt opgeslagen in je geheugen en vormen samen je herinneringen. Deze herinneringen zijn gekoppeld aan emoties zoals verdriet, woede, angst, liefde of blijdschap.

De leden van The Pride A 2018 nemen je mee in dit verwerkingsproces en tonen aan dat het van groot belang is om zorgvuldig met je brein om te gaan. Het is namelijk belangrijk om niet al je negatieve herinneringen zomaar in je geheugen te stoppen. Ze zullen altijd een impact op je hebben, zowel bewust als onbewust. Waar is je brein toe in staat als je echt je best doet?

Staff:

Lotte
Teamco

Annemieke


Deveney


Diandra


Fiona


Peter

Leden:

Amber


Amber


Amy


Celine


Chalice


Chayenne

Lid


Kes


Lotte


Madelon


Rommy


Samantha


Sharon

2017

Evolve

Wat een rups het eind noemt is voor de vlinder pas het begin.

Ken je dat verhaal van rupsje nooit genoeg waar je als kind enthousiast luisterde naar wat je moeder voorlas? Zijn leven begint in een ei waarna hij na het uitkomen als klein rupsje zijn leven start. Hij eet zich voller en voller en na een mooie grote rups te zijn geweest nestelt hij zich in een cocon. Om als een prachtige vlinder de vleugels uit te slaan en vele mensen te verwonderen met zijn kleurrijke vleugels.

In de show Evolve neemt The Pride A jullie dit seizoen mee in het proces van de rups naar vlinder. Op muziek van The Irrepressibles en Ludovico Einaudi zullen de 16 performers alle fases van het leven van een rups en vlinder doorlopen en laten de transformaties zien die deze fases met zich meebrengen.

If nothing ever changed there wouldn't be any butterflies

tpa 2

Staff:

Brenda
Teamco

Gea
Teamco

Diandra


Lotte


Peter

Leden:

Alyssa


Amy


Chayenne


Esther


Lincy


Lisa


Lotte


Madelon


Manuela


Mena


Nathalie


Richelle


Robin


Rommy


Sharon


Swinda

2016

Make a list

Ken je dat… je leven gaat zijn gangetje en je hebt niet echt iets te klagen. Maar dan komt het moment dat je je afvraagt: is dit nou alles? Je zit in een sleur en leeft volgens een vast patroon. Door de drukte van het dagelijks leven, van onder andere werk en school, vergeet je om (echt) te leven. Je beseft dat je meer uit het leven wilt halen en je gaat nadenken over wat je allemaal nog zou willen doen. Wat maakt jou nou echt gelukkig? Zijn het kleine dingen of juist grote dingen zoals bijvoorbeeld reizen? Of beide, dat kan natuurlijk ook. En dan besluit je om een lijst te maken waar je al deze dingen op gaat vastleggen, met al jouw wensen en dromen.

The Pride A gaat dit jaar hun eigen lijst maken. Met het programma getiteld “Make a list” zal een groot wit canvas gevuld gaan worden met prachtige dromen en wensen! Het programma is op muziek van: OneRepublic – Secrets, The Piano Guys - Beethoven's 5 Secrets en Jim Rohn - What would do it for you.

tpa 2016

The Pride A heeft dit seizoen 16 enthousiaste leden. De staff bestaat dit jaar uit de vertrouwde gezichten: Peter Knoppers, Brenda Kompier, Lotte Cooke en Gea Jacobs. En met trots kunnen we melden dat we ook twee nieuwe gezichten binnen het staffteam hebben: Noa Azoulay en Diandra van der Voort.

De bezetting van het staffteam dit jaar zal anders zijn dan voorgaande jaren. Zo is Lotte haar eigen dromen-lijst aan het afwerken. Ze is in het begin van het seizoen betrokken geweest bij het designproces. Maar nu moeten wij haar helaas missen omdat zij een wereldreis aan het maken is. Wij volgen al haar avonturen en andersom volgt zij ons ook vanaf de andere kant van de wereld. Brenda verwacht in december haar eerste kindje en zal dus een gedeelte van het seizoen niet aanwezig zijn. Omdat de bezetting dan soms wel een beetje krap is komen Sylvia Vos en Manon Zuijdervliet, The Pride A wanneer nodig ondersteunen. Hier zijn wij hartstikke blij mee!

 

The Pride A zal dit jaar aan alle Color Guard Nederland contesten deelnemen inclusief de WGI Regional in Almere.

Staff:

Brenda
Teamco

Gea
Teamco

Diandra


Lotte


Noa


Peter

Leden:

Alyssa


Daphne


Dominique


Esmee


Esther


Fleur


Larissa


Lincy


Lisa


Manuela


Nina


Richelle


Robin


Suzanne


Swinda


Yara

2015

Mag ik dan bij jou?

“Like branches of a tree, our lives may grow in different directions yet our roots remain as one”

De show van The Pride A gaat over het zoeken naar geborgenheid en het teruggaan naar jouw veilige haven. Waar we in de basis allemaal dezelfde wortels hebben, zo verschillend zijn de paden die we uiteindelijk bewandelen. Elk individu groeit uit tot zijn eigen persoonlijkheid, maar hecht toch regelmatig aan de geborgenheid van het bekende.

Dit jaar brengt The Pride A een programma getiteld “Mag ik dan bij jou?”. Een programma op muziek van Claudia de Breij en de componist Armstrong uit “Romeo en Julia”.

The Pride A bestaat dit seizoen uit 15 enthousiaste leden die tijdens het programma uit zullen groeien tot bloeiende individuen die ook geborgenheid zoeken bij elkaar en het vertrouwde.  

The Pride A zal dit jaar aan alle Color Guard Nederland contesten deelnemen inclusief de WGI Regional in Almere.TPA2015

Staff:

Peter
Teamco

Brenda


Gea


Lotte

Leden:

Daphne


Debbie


Esmee


Liliana


Lincy


Lisa


Manuela


Marieke


Michelle


Nina


Richelle


Robin


Suzanne


Suzanne


Xena

2014

Sleep

Dit jaar brengt The Pride A een programma getiteld “Sleep”. Een programma op muziek van Clint Mansell uit de film “Requiem for a dream”.

Zoals de titel al aangeeft gaat het programma over slapen.

Slaap is de periode van inactiviteit en afwezigheid van wakend bewustzijn, waarbij het lichaam tot rust komt. Het slaappatroon van mensen en dieren wordt bepaald door de momenten van inslapen en wakker worden in een periode van 24 uur. De slaap valt onder te verdelen in verschillende slaapfases, waarvan de remslaap de bekendste is.

The Pride A bestaat dit seizoen uit 14 enthousiaste leden die u tijdens het programma mee zullen nemen in de diverse fases van hun slaap en de dromen die daarbij horen.

The Pride A zal dit jaar aan alle Color Guard Nederland contesten deelnemen inclusief de WGI Regional in Almere.

Staff:

Peter
Teamco

Brenda


Gea


Lotte

Leden:

Amber


Daphne


Debbie


Deveney


Enzo


Liliana


Lincy


Marieke


Michelle


Michelle


Nina


Suzanne


Suzanne


Vienna

2013

If you really knew me

Wat weten we nu echt van elkaar? Vaak oordelen we over anderen op basis van uiterlijk of een eerste indruk, terwijl we niet eens weten hoe iemand daadwerkelijk is en waarom iemand zich zo gedraagt. Door onbegrip ontstaan er vaak pesterijen omdat iemand al snel als ?nders?wordt bestempeld. Echter, wanneer we eens echt naar elkaar zouden luisteren, blijkt dat we meer op elkaar lijken dan we in eerste instantie denken. Misschien doet die populaire jongen wel zo stoer om te verbloemen dat hij zich eigenlijk onzeker voelt? Of is dat verlegen meisje uit de klas zo stil, omdat er thuis niet om haar mening wordt gevraagd? Kortom, we maken allemaal dingen mee in ons leven die je vormen tot de persoon die je bent, of je het wil of niet. Het is goed om te beseffen dat iedereen wel eens problemen heeft en dat je niet de enige bent. Je hoeft je dus niet te schamen of onzeker te voelen. Kijk eens naar jezelf in de spiegel en besef dat je trots kan zijn op wie je bent!

The Pride A wil dit jaar de hokjesgeest doorbreken. Door naar zichzelf te kijken zullen zij ontdekken dat iedereen zijn/haar eigen kwaliteiten heeft en dat het niet erg is om fouten te maken, want dat maken we allemaal wel eens. Wanneer zij over de streep gaan stellen ze zich open voor elkaar en beseffen zij dat ze er niet alleen voor staan. De vooroordelen en het onbegrip maken plaats voor begrip en respect, voor zowel henzelf als voor elkaar!

Op muziek van Jessie J en Future of Forestry zullen de 17 meiden en 1 jongen dit seizoen aan alle contesten van Color Guard Nederland deelnemen.

Staff:

Peter
Teamco

Brenda


Gea


Sylvia

Leden:

Amber


Carlijn


Debbie


Demi


Deveney


Duygu


Eline


Enzo


Kayleigh


Liliana


Lotus


Merel


Michelle


Michelle


Suzanne


Suzanne


Sylvana


Tina

2012

Between two lungs

Between two lungs it was released
The breath that passed from you to me
That flew between us as we slept
That slipped from your mouth into mine

TPA 2012_Between to lungs

Dit jaar brengt The Pride A een programma getiteld “Between two lungs” op de muziek van “Florence and the Machine”. Een show over adem, de lucht die door levende wezens wordt gebruikt.

Door te ademen wordt er zuurstof uit de lucht opgenomen en is het mogelijk om te leven. De leden zullen tijdens het programma deze levenslustigheid tot uiting brengen en hun ademhaling centraal stellen.

De groep bestaat dit jaar uit 17 enthousiaste meiden die al weer enkele weken druk bezig zijn met het opstarten van dit programma. Uniform en vlaggen zijn ontworpen, decor is in ontwikkelfase.
Staff:

Peter
teamco

Gea


Melanie


Samanta


Sylvia

Leden:

Amber


Carlijn


Danique


Demi


Deveney


Duygu


Ilona


Laurissa


Linda


Lonneke


Lotus


Merel


Michelle


Najoua


Sylvana


Tamara


Tina

2011

Empire state of Mind

De komende weken zullen alle units van The Pride hun programma voor 2011 bekend maken. The Pride A is de volgende in de rij. De unit draait al jaren mee in de top van de A Class competitie. Er wordt op vrijdag getraind van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. De staff bestaat dit seizoen uit Peter Knoppers, Gea Jacobs, Susan Ypma, Sylvia Vos en Catherine Strawbridge.

The Pride A: "Empire state of Mind"

The Pride A neemt de toeschouwer deze winter mee naar New York. De stad waar dromen worden geboren. Als je daar succesvol bent dan kun je overal succesvol zijn.
TPA11Een plek waar veel migranten heen zijn getrokken om hun dromen waar te maken en hun nieuwe leven op te bouwen. New York is een smeltkroes van enorm veel verschillende culturen, bezienswaardigheden, stijlen en sferen.

De 17 enthousiaste meiden van The Pride A zullen tijdens hun programma meerdere van deze sferen en stijlen voorbij laten komen. Dit zal ondersteund worden door muziek- kleur- en uniformkeuzes. Het staffteam van The Pride A heeft een uitdagend programma geschreven voor de leden en hoopt dat het zien van dit winterguard programma u aan zal sporen ook uw dromen uit te laten komen.

Staff:

Peter
teamco

Catherine


Gea


Susan


Sylvia

Leden:

Annika


Carlijn


Chantal


Danique


Demi


Duygu


Ilona


Jessica


Joyce


Laurissa


Linda


Merel


Najoua


Noa


Sofia


Tamara


Tina

2010

Entanglement

Het programma van The Pride A 2010 is getiteld “Entanglement”. De muziek die gebruikt wordt is van de Canadese zangeres Alanis Morissette. De gekozen nummers komen van haar laatste cd “Flavors of entanglement.”

TPA10
Entanglement betekent verstrengeling en dat is de basis voor het programma van The Pride A. Op verschillende manieren zullen de leden dit begrip tot uiting laten komen. Dit kan met behulp van hun equipment, maar ook met behulp van hun eigen lichaam of van elkaars lichaam.

The Pride A bestaat dit jaar uit 14 enthousiaste meiden. De afgelopen maanden zijn ze hard bezig geweest om zichzelf verder te ontwikkelen. Het programma van 2010 zal dan ook zeker een stap vooruit zijn ten opzichte van 2009.

De 5 staffleden van The Pride A zijn dan ook zeer enthousiast en druk bezig om het gehele programma in te vullen en “contestklaar” te maken.

Tijdens de Try Out op 27 december zullen de meiden van The Pride A hun verstrengelde lichamen voor het eerst aan u laten zien!

Staff:

Peter
teamco

Gea


Susan


Sylvia


Trevor

Leden:

Anne


Annika


Byoux


Carlijn


Chantal


Danique


Ilona


Jeanine


Jessica


Joyce


Merel


Sharona


Sofia


Tamara

2009

Dance Around

So you think can dance, "Dancing with the Stars", "Dancing Queen" en "Dancing on ice", zo maar wat programma's van de afgelopen tijd die bewijzen: DANS is HOT!

Het programma van The Pride A Class 2009 heet dit jaar: "Dance Around", een programma gebaseerd op dans! Solo dansers, samen dansen. Hoe dan ook, het is jouw moment om te stralen en te presteren.

De muziek die gebruikt wordt komt van de film "Mamma Mia", welke gebaseerd is op de gelijknamige musical met muziek van ABBA.
De groep bestaat dit jaar uit 15 enthousiaste jonge meiden. Zij zullen u een vrolijk en vooral kleurrijk programma brengen.

De staff bestaat dit jaar uit Elfride Bekhuis, Trevor Davis, Gea Jacobs, Peter Knoppers, Simone Romijn en Sylvia Vos.

Staff:

Peter
teamco

Elfride


Gea


Samanta


Simone


Sylvia


Trevor

Leden:

Annika


Byoux


Carlijn


Chantal


Danique


Demi


Ilona


Jeanine


Jessica


Joyce


Melissa


Merel


Noa


Sharona


Sofia


Tamara


Yasmine

2008

A Performers Life

Zoals de titel al doet vermoeden zal The Pride A dit jaar een show laten zien die het leven van een performer op en naast het podium weergeeft. Het is heel belangrijk voor artiesten om op het moment dat het doek open gaat en het publiek er is een fantastische show neer te zetten. Het kan echter heel goed zijn dat diezelfde artiest op het moment dat het doek weer dicht gaat lang niet zo gelukkig en uitbundig is als de show doet vermoeden.

De muziek van The Pride A helpt hen deze verschillende emoties weer te geven. De muziek die gebruikt wordt is Llorando van Rebekah del Rio en Feeling Good van Michael Buble.

Dit jaar bestaat The Pride A uit 15 meiden die er weer vol enthousiasme tegenaan zijn gegaan. De muziek was wellicht eerst even schrikken, maar ondertussen zijn ze er volledig aan gewend. In december zullen de meiden nog een trainingsweekend hebben om hen te helpen de show zo goed mogelijk te brengen op de Try Out eind december.

De staff bestaat dit jaar uit Erick Bacon, Elfride Bekhuis, Gea Jacobs, Peter Knoppers en Sylvia Vos.

Staff:

Peter
teamco

Elfride


Erick


Gea


Simone


Sylvia

Leden:

Annika


Carlijn


Chantal


Danielle


Danique


Demi


Desiree


Fiona


Ilona


Jeanine


Jessica


Joyce


Kimberley


Lieke


Megan


Melanie


Melissa


Nadia


Noa


Roswitha


Samanta


Sharona


Sofia


Tamara


Yasmine

2007

Zien

Horen, Zien en Zwijgen - 'If living is seeing, I’m holding my breath…'

Dit jaar wordt er door The Pride A een show gebracht die als titel heeft:

“Zien – If living is seeing”.

Je hoeft elkaar niet te spreken, om elkaar te kunnen horen. Je hoeft elkaar niet in de ogen te kijken, om elkaar te kunnen zien. Waar het om gaat, is dat er iemand voor je is die echt kan luisteren. Zo luisteren dat je, je ook gehoord en gezien voelt; als mens met een eigen verhaal, een eigen leven, uniek.

De staff van The Pride A heeft zich dit jaar op verschillende manieren laten inspireren om weer een nieuw programma te bedenken. Zij zijn onder meer op zoek gegaan naar allerlei verschillende facetten rondom het woord “zien”. Tijdens hun ontdekkingsreis kwamen zij al snel uit bij het tegenovergestelde van het woord zien – niet zien – blind. Ze hebben zich toen afgevraagd wat gebeurt er met je als je niet goed kan zien. Je maakt gebruik van andere zintuigen, je luistert, je voelt… Maar wat hoor je dan… wat voel je dan… wat ervaar je dan…

Door middel van het uniform en de choreografie proberen zij uit te beelden hoe je je soms kan voelen als je niets ziet en alleen lijkt te zijn in je eigen wereld.

The Pride A maakt dit jaar gebruik van de soundtrack van de film 'Dancer in the Dark'. De IJslandse Bjork heeft de nummers voor deze film geschreven en zoals u wellicht van Bjork weet maakt zij unieke muziek en schrijft ze bijzondere teksten.

De staff van The Pride A bestaat dit jaar uit Erick Bacon, Mariska Bernardt, Gea Jacobs, Peter Knoppers en Mariska Sweering.

The Pride A zal voor het eerst haar nieuwe programma laten zien op de Try Out van 30 december in Huizen.

Staff:

Gea


Mariska


Peter

Leden:

Chantal


Charlene


Danielle


Desiree


Fiona


Jessica


Lieke


Lisanne


Lotte


Melanie


Nadia


Rachel


Samanta


Samantha


Saskia


Tessa

2001

Ne t'en fais pas

Staff:
Leden:

1990

Step Ahead

Staff:
Leden:

Afdrukken