Skip to main content

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Heb je een vraag die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag? Dan kan je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon (VCP). De VCP’er fungeert als eerste opvang voor leden, hun ouders, staffleden, vrijwilligers en bestuursleden met een klacht of een vraag. Een VCP’er biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp. Ook adviseert en stimuleert de VCP’er de vereniging om preventieve maatregelen te nemen. Zo is de gedragscode één van die maatregelen.

De vertrouwenscontactpersoon zal niet zelf inhoudelijk de klacht behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. De VCP’er kan je informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van de KNMO (landelijke bond waar The Pride bij is aangesloten). In een vertrouwelijk gesprek helpt de VCP’er je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als discriminatie, pesten en seksuele intimidatie. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn naam is Tamara Zuijdervliet en ik ben vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor Winterguard The Pride.  

Als je een vraag hebt die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag kun je contact opnemen met mij. Het gesprek met mij is vertrouwelijk. Samen met jou maak ik daar wel een verslag van, dat verslag gaat naar het bestuur. Jij beslist of het verslag anoniem is of niet. 

Je kun een afspraak met mij maken door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk mag je me ook aanspreken als je me ziet op de vereniging of één van de activiteiten van de vereniging.  

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures