images/logo/ThePrideWatermerk.png

Let’s dance!

Wie is de dansleraar/ choreograaf?
Regillio is 23 jaar en danst vanaf zijn 15de jaar. Hij is begonnen bij Mo-Dance in Huizen waar hij veelal streetdance, hiphop en breakdance beoefende. Hij danste bij Mo-Dance bij de groep Dance Control waar hij een aantal keer Nederlands kampioen mee is geworden. Vanaf zijn 17de jaar is hij gaan lesgeven bij Mo-Dance en heeft hij zich verder ontwikkeld als dansinstructeur door verschillende opleidingen hiervoor te volgen.
Na zijn HAVO is hij auditie gaan doen voor de bekende dansacademie Lucia Marthas. Hij werd aangenomen voor de vooropleiding en inmiddels zit hij in het eerste jaar van het HBO bij Lucia Marthas. Regillio is niet alleen goed in streetdance, hiphop en breakdance hij heeft zich de afgelopen jaren erg ontwikkeld in dansstijlen als Jazz en Modern en ontwikkelt zich nog steeds. Hij hoopt in de toekomst als choreograaf te kunnen gaan werken.

Hoe was de eerste dansles?
Gisteren was het zover, de eerste dansles voor de advanced groep. Iedereen was enthousiast en benieuwd naar wat er zou komen. Allereerst deden we een kort introductierondje waarin je je voorstelde en vertelde hoeveel jaar danservaring je hebt. Daarna gingen we meteen aan de slag met het leren van een routine voor de warming-up. Tijd om rustig alles op je in te laten werken was er niet bij, want na een paar keer de oefening herhaald te hebben ging de muziek aan en moesten we aan de bak. De oefening bestond uit een hoop gevarieerde bewegingen die door de snelle muziek een leuke uitdaging vormde voor iedereen. Ondanks dat het nog niet vlekkeloos ging had iedereen het na een paar keer oefenen het redelijk onder de knie. Dat is mooi, want we zullen deze oefening elke keer gaan gebruiken bij de warming-up en nu kan iedereen hem dus mooi thuis gaan oefenen. Uiteraard volgde na deze ‘dans’ nog stretchoefeningen en een paar pittige buikspieroefeningen. Yes, we can do it! We waren volop aan de slag en nog steeds vol enthousiasme.

De lichamen zijn warm en dus gingen we verder met het ‘diagonaaltje’ (lees: cross the floor). Ook hier kregen we een combo te leren die pittig maar wel erg leuk was. Op de muziek van Christina Aguilera met Burlesque kwamen de jazz-hands te voorschijn en gingen we met een attitude naar de overkant. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was het alweer tijd om met de choreografie te beginnen. Regillio heeft een choreografie bedacht waarin verschillende groepjes met verschillende dansstijlen, hiphop, jazz en modern, één dans maken. Op de muziek van Michael Buble en het nummer Feeling good gingen we gisteren aan de slag met een stuk van de hiphop choreo. Omdat het nummer rustig en muzikaal is bestond de hiphop uit een lyrical stijl waarin alle bewegingen groot en uitgesmeerd moesten worden.

Time is up! Het ging erg snel en de avond was een succes. Iedereen was, ondanks de vele informatie die we voor onze kiezen kregen, nog steeds enthousiast en gemotiveerd. Aanstaande woensdag zal Regillio de TP Dance for kids gaan lesgeven en ik weet zeker dat zij het net als ons ook naar hun zin zullen gaan hebben. Ik kijk in ieder geval al uit naar de volgende dansles! Let’s dance!


Brenda
(namens TP Dance)

Afdrukken