images/logo/ThePrideWatermerk.png

Niet-slaapnacht

img 8184Een stukje jeugdsentiment, lekkere hapjes en heel veel gezelligheid.
Afgelopen zaterdag was daar, terug van weg geweest, de niet-slaapnacht. Jaren geleden, toen ik nog klein en schattig was, was dit DE avond waar iedereen naar uit keek. 
Het leuke aan deze avonden is dat jong en oud het gezellig heeft met elkaar, elkaar helpt en dat dit iedereen het ‘wij’ gevoel heeft.

Om 17.45 liep iedereen het clubgebouw binnen en werden alle lekker hapjes op de tafels neergezet. Wow, wat had iedereen zijn best gedaan! Een mooie variatie aan hartige en zoete hapjes, hele taarten en een bijzondere boerderij-aardappelsalade!
Ondertussen begonnen de slaapspullen zich ook overal op te stapelen. Beide kleedkamers stonden vol met luchtbedden, matrassen, beddengoed, kussens en tassen. En deze waren overigens ook in elk ander hoekje van het clubgebouw te vinden.
Vervolgens vond in de hal een uitleg plaats over de indeling van de avond. Iedereen werd in groepjes ingedeeld, alle units door elkaar en voorzien van een team-captain. Waarna we per groepje langs het uitgebreide hapjes-buffet konden lopen en iedereen lekker heeft gegeten.


img 8195Na het eten werd elk groepje, op zijn eigen tijdstip, met auto’s opgehaald en op een bepaalde plek in Huizen afgezet. Met alleen een aardappel op zak begonnen we aan een ruil-spel. De bedoeling was de aardappel te ruilen tegen iets beters/mooiers/groters. Hier hadden we twee uur de tijd voor, en ondertussen moesten we terug lopen naar het clubgebouw.
Mijn groepje werd afgezet in een buurt met luxe en grote huizen. Dit was soms een zoektocht naar de goede voordeur. ‘Is dit wel de voordeur? Oh, oeps.. we staan in de achtertuin!’ Een huis waarbij we geen deurbel konden vinden, maar de deuren wel voorzien waren van vinger scanners om de deur te openen en oude mensen die ’s avonds de deur niet meer open wilden/durfden te doen.

Maar... ondertussen werd onze aardappel een grapefruit, een pakje hagelslag (flink over de houdbaarheidsdatum), werd dit vervolgens aangevuld tot een ‘ontbijtje’ door boter (ook al over datum!) en een rol beschuit. Vervolgens thee, een robotje, vershoudbakjes, massage olie, een kussensloop en een sporttas. Uiteindelijk precies na twee uur was onze buit: een nieuw spel (nog in het plastic), een zak chips, een kookboek, een vaas van zeker een meter, een decoratie-kerstboom-ding en een boormachine!! Ja… zie je ons al lopen over straat?! Eenmaal in het clubgebouw aangekomen bleek de boormachine zelfs nog te werken! Dat hadden we niet gedacht.
Redelijk moe van dat hele stuk lopen met al die zooi hadden we in het clubgebouw even een momentje voor een drankje en om even uit te rusten. Want hoewel we al wat uurtjes verder waren, de avond was nog jong!

img 8185Inmiddels stonden er verschillende spellen opgesteld in de hal. Sjoelen, trek biljard, hoedje wip, een spiraal, blikken gooien en het kazen spel. Weer in onze groepjes gingen we alle spellen af en verzamelden we per spel punten.
Inmiddels rond middernacht was het tijd om de slaapspullen uit te stallen en werden de laatste luchtbedden opgepompt. De karaoke set werd ondertussen geïnstalleerd, want de avond/nacht was nog steeds niet ten einde. Lekker op dreef door de eerdere spellen, schroomde ook niemand meer om even plaats te nemen achter de microfoon. Verschillende nummers, jong en oud, kwamen voorbij en echt iedereen heeft de longen uit zijn/haar lijf gezongen. Aangevuld door een dansje hier en daar.

img 8188 img 8189 img 8192 img 8196 img 8197 img 8198 img 8200
En de rest van de nacht? Tja, daar had je bij moeten zijn.
Want.. what happends on the Pride-Niet-Slaapnacht, stays on the Pride-Niet-Slaapnacht! 😉

Liefs Mandy

Afdrukken