images/logo/ThePrideWatermerk.png

Contest Leeuwarden, wat een strijd!

Zaterdag 10 maart was de dag van de vijfde contest van het seizoen 2018. Alle units mochten hun show opvoeren in Leeuwarden. Een volle dag met veel units, dus we moesten vroeg aanwezig zijn. De bus zou om 7.30 uur vertrekken met The Pride Precadets, Cadets en Junior. Dat betekende dat er om 6.45 uur moest worden gestart met het inladen van de vrachtwagens. Om 7.35 uur werden we uitgezwaaid door de ouders om aan de reis naar Leeuwarden te beginnen, waar we rond 9.30 uur aankwamen. The men in Black konden meteen aan de bak om de vrachtwagens uit te laden en de decors in elkaar te zetten.


The Pride Precadets mochten om 11.00 uur het spits afbijten in de Kids Class. In tegenstelling tot de contest in Almere waren er nu 3 andere units die in dezelfde klasse uitkwamen. Met een mooie score van 72,24 werden zij tweede, slechts 0,8 punten achter de nummer twee. The Pride Cadets mochten om 12.45 uur hun show laten zien. Ook zij werden tweede, met een score van 81,48. Bij hen was het gat met nummer twee slechts 0,1 punt. Als allerlaatste van het middagprogramma was The Pride Junior aan de beurt. Ondanks het hoge niveau van de tegenstanders zijn zij, met een verschil van 0,43 punten, eerste geworden met een score van 85,21.


dsc 0224Na de retreat hebben de Precadets, de Cadets en de Junior gebowld, in de ballenbak gespeeld en een frietje gegeten bij een speelhal vlak bij de sporthal. Om 18.15 uur vertrok de bus, die The Pride A en The Pride Of The Netherlands naar Leeuwarden had gebracht, met de Precadets en de Cadets weer naar Huizen.
Het avondprogramma begon voor de Men in Black met 6 vloeren voor andere verenigingen. Om half tien was de beurt aan The Pride A. Met hun score van 78,81 hebben zij een tweede plaats behaald, met een voorsprong van 0,39 op de nummer drie. Tot slot mocht The Pride Of The Netherlands hun show laten zien. Ook zij werden tweede met een mooie score van 76,40.


Na de retreat en het inladen van de vrachtwagen begonnen we om 23.15 uur aan de reis terug naar Huizen. De busreis was weer ouderwets gezellig. Om iets voor 1.00 uur kwamen we veilig aan bij het clubgebouw, waar de traditionele bitterballen al op ons lagen te wachten. Het was een lange dag, maar wel zeer geslaagd.
De kaarten voor Finals over twee weken zijn uitverkocht, maar wat zal het spannend worden. De verschillen in alle klassen zijn erg klein, en met een jury sport weet je het maar nooit. Alle units zullen er nog even flink tegen aan gaan om in Eindhoven een super show neer te zetten. Succes ermee, en tot over twee weken!

Afdrukken