images/logo/ThePrideWatermerk.png

In memoriam: Gert Jacobs

Op vrijdag 23 juni 2017 is onze zeer gewaardeerde vloerploeg medewerker Gert Jacobs in bijzijn van zijn vrouw Wilma en kinderen Henri en Gea overleden. Een week eerder was hij nog aanwezig tijdens de laatste optredens van dit seizoen op het Oude Raadhuisplein. Met volle teugen genoot hij van de shows en maakte praatjes met zijn maatjes van de vloer- en decorploeg. 

gert tpsite

Gert zijn kinderen werden in de zomer van 1996 lid van The Pride. Na een jaar niet aan winterguard gedaan te hebben hadden zij ontzettend veel zin weer op de vloer te staan. Gert wilde nog een jaartje rust en keek toe vanaf de tribune. Maar als snel kroop het bloed waar het niet gaan kon en meldde hij zich de winter erna aan bij The Men in Black. Hij heeft 20 jaar lang honderden vloeren gelegd voor zijn club, maar ook die van velen anderen. Hij ging 3 keer mee naar Amerika, waar hij al snel werd omgedoopt tot mr. Gurt. Engels was niet zijn sterkste kant, maar met handen en voeten kwam hij er wel. De leden in zijn 'van' konden altijd met een gerust hart instappen. Hij zorgde voor een natje en een droogje en vooral veel veilige kilometers.

Trots als een pauw was hij op zijn kinderen die, ook nadat zij zelf gestopt waren met lopen, actief bij de vereniging betrokken bleven. Henri als vloerploeg- en bestuurslid en Gea als stafflid bij The Pride A. Afgelopen championships was opnieuw een hoogtepunt en poseerde hij trots met zijn gezin achter de kampioensvlag.

gert tpsite2

Vlak daarna kreeg Gert te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij heeft gevochten om zo lang mogelijk van zijn gezin te kunnen blijven genieten. Wij zullen Gert herinneren als een man met een groot hart voor de vereniging. Iemand die soms een tikkeltje eigenwijs was, maar vooral in dienst stond om al die jongens en meiden te kunnen laten stralen op de vloer. Wij wensen Wilma, Henri en Marcha, Gea en de kleinkinderen de kracht toe die nodig is om dit verlies te kunnen dragen.

Op zaterdag 1 juli om 13:00 uur vindt het afscheid plaats in de aula van crematorium Ă–landhorst, Oostranddreef 1 te Lelystad. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in restaurant Aan Ut Water, IJsselmeerdijk 17 te Lelystad.

Namens het bestuur van The Pride,
Erwin van Wengen, voorzitter

Afdrukken