Skip to main content

Verlag contest Drachten en Aalsmeer

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Het eerste contest van het seizoen werd gehouden op zaterdag 7 januari 2023. We zijn toen met de Junior, The Pride A en The pride of The Netherlands afgereisd naar Drachten. Met de bus. Passen we daar wel in? Jazeker, er is een bus gehuurd voor 92 personen en we zijn precies met 91. Nog 1 stoel vrij dus. Ruud! Is er al koffie? Natuurlijk, met stroopwafels. De sfeer zit er goed in. Lees meer...

Eenmaal in Drachten aangekomen zijn er weer een hoop bekende gezichten, Van CGN United, van andere Verenigingen en ook de medewerkers van de Sporthal. Tijd geleden he? Ja we mogen weer. Gelukkig geen maatregelen, gewoon een seizoen zoals het hoort. Vorig jaar werden contest Drachten en Aalsmeer geanuleerd. Maar dit jaar draaide het weer als vanouds.

De optredens gaan goed, er zijn veel zenuwen maar onze Units laten zien wat ze waard zijn. En dat werpt zijn vruchten af. We oogsten mooie scores met veel complimenten. Maar we kijken natuurlijk wel kritisch naar onszelf, want het moet op bepaalde plekken nog wel beter. En dat is logisch want lang niet alle automatismen en routines zitten er nog in. Maar goed, dat komt zeker de komende tijd.

Foto's van contest Drachten en Aalsmeer zijn hier te vinden: https://foto.thepride.nl/

In Aalsmeer waren we voor het eerst met de complete vereniging. Alle 5 onze units namen deel en het was dan ook een enorm leuke dag. Onze jongste groep The Pride PreCadets beten het spits af. Zo leuk om te zien, zoveel energie van deze kids. Supergaaf en dan ook een prachtige score. Daarna was de beurt aan de Cadets. Het thema is erg gaaf, en ook de score is goed. Maar er zijn wat verbeterpunten nodig en dat nemen we mee als huiswerk voor onze trainingen. De balroom van de Junior is het toneel van de wals. Heerlijke muziek met een supergave performance. Het gaat al beter dan in Drachten, en dat wordt beloond met een mooie score, waarbij er net geen eerste plaats in de wacht wordt gesleept. The Pride A laat zien dat ze enorm gegroeid zijn dit seizoen. Een gave show met heel veel energie die er vanaf spat. De muziek is rustig maar het is zo ontzettend mooi om hier naar te kijken. Het plezier straalt er af. En dan het optreden van The Pride of The Netherlands. Het hele veld staat vol, je hebt geen idee waar je kijken moet. Er gebeurt zoveel dat je continue het gevoel hebt dat je iets mist. Maar dat maakt het een zeer aantrekkelijke show.

Meer info op https://www.cgnunited.nl/en/scores/contest-aalsmeer-2023

Het volgende contest is Wijchen op 4 februari. Zien we jullie dan?

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures