Skip to main content

Fantastische Try-Out in ijskoude sporthal

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Het is zondag 18 december 2022 12:45. De hal van de Sporthal De Trits in Baarn staat vol met enthousiaste ouders, familie en vrienden van de leden. Vandaag is de jaarlijkse Try-Out waar we al weken naar uitkijken. De leden zelf zijn in een zaal aan het omkleden, voorbereiden en opwarmen. De heerlijke spanning die iedereen voelt, uit zich in het extra navragen of alles geregeld is. Voor het eerst in uniform dus alles wordt even extra gecontroleerd. Het is ijskoud, nou ja 13 graden, want de verwarming is defect. Maar dat mag de pret niet drukken. Lees meer...

Om 13:30 bijten de PreCadets het spits af. Richard heeft de nieuwste speakerteksten ontvangen en de traditie om vlak voor het optreden even naar papa en mama op de tribune te zwaaien wordt in ere hersteld. De Autumn Festival show van de PreCadets is superleuk om naar te kijken. De uniformen en decorstukken passen goed bij het thema en het plezier straalt van de gezichten van onze jongste groep af. Onderstussen zijn de Cadets zich aan het klaarmaken om na de PreCadets op te gaan treden.

De Cadets maken er een feestje van. De La Candela show van de Cadets heeft hele strakke en statige momenten afgewisseld met een hoop dansbewegingen. Stilzitten is lastig tijdens deze show omdat de muziek zo lekker in het gehoor ligt. Het thema waarij de vlam van de kaars dooft en aan het eind weer ontbrandt komt goed tot zijn recht. Ook de uniformen knallen er uit. Felle kleuren op een zwarte achtergrond doen het altijd goed en dat is hier heel slim toegepast.

De Junioren houden dit jaar een gemaskerd bal. De vloer geeft de indruk van een balzaal, waar een verhaal wordt verteld over het vinden van de Prins voordat het eind van de avond is aangebroken. De lessen Balroom-dancing van een aantal weken geleden hebben zijn vruchten afgeworpen en de gezelligheid op de dansvloer is enorm aanstekelijk. Een heerlijke show om naar te kijken, waar ook het grootste decorstuk van alle Units is te bekijken. Een imposante trap die dienst doet als toegang naar de balzaal.

The Pride A heeft een fantastische Piano show met zwarte en witte toetsen als vloer, waarbij de zwarte toetsen ook als een schuin podium dienen. Het publiek wordt verwend met srakke tosses, acrobatische bewegingen en een aantal strakke vlaggenblokken. Wat een fenomenale show, met ook hier een schitterend uniform die goed bij dit showthema past. Een gewaagde show met veel dynamiek, wij noemen dat een lust voor het oog.

En dan komt het slotstuk van de middag, The Pride of The Netherlands. Het thema Caffeinated gaat over het nuttigen van koffie en de effecten van cafeine op je lichaam. Er is veel te zien, heel veel. Met slimme doeken wordt een leeg kopje op de vloer gevuld met warme koffie en dan gaat het dak er af. Zoveel tosses, vlaggen spinnen, rifles die overal en nergens in de lucht draaien, en sables die alle kanten op vliegen. Deze show kun je wel 10x bekijken en dan heb ik nog steeds niet alles gezien.

Na 2 rondes is om 16:00 de Try-Out van seizoen 2022/2023 een feit. Er wordt nog heel veel nagepraat en de prijswinnaars halen hun prijzen op in de hal. Wat een schitterende dag, ondanks de ijskoude hal is dit echt een hele mooie Try-Out die we nog lang zullen herinneren. De komende weken staan in het teken van de voorbereidingen naar het eerste contest toe. Deze wordt gehouden in Drachten en is op zaterdag 7 januari 2023.

Maar eerst hebben we nog de kertsdagen en oud & nieuw. Geniet en ontspan, dan gaan we daarna knallend 2023 in. Iedereen een hele fijne tijd gewenst! Zien we u tijdens onze kerstborrel op vrijdag 23 december. U bent van harte welkom om 19:00?

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures