Skip to main content

Drie keer Nederlands Kampioen!

Geschreven door Susan Remers op .

Zaterdag 26 maart reden wij met twee bussen, twee vrachtwagentjes, een aanhanger en een heleboel fans richting Indoor Sportcentrum Eindhoven. Na twee jaar stond er namelijk weer een Finals op de agenda, zoals we die het liefste zien. Met publiek en retreat!...lees meer....

Vrijdagavond de laatste puntjes op de i zetten tijdens de training, de kledingzakken checken en de guarddozen (incl. pleisters, pijnstillers, tape, haarelastiekjes, reservevlag, make-up, icepak etc) aanvullen. De spanning was al een beetje te voelen en af te lezen van sommige gezichten. “Ik heb zo’n zin in morgen, ik denk niet dat ik ga slapen.” “Moet je juist wel doen, dan is het sneller morgen.” Goed advies; slapen voor zo’n lange en spannende Finals dag.

Spannend werd het zeker, maar ook heel succesvol! In het ochtendprogramma waren The Pride Cadets en The Pride Junior aan de beurt. Beiden zetten een hele goede show neer. Een van de leukste dingen aan deze Finalsdag was, dat alle units naar elkaar konden kijken. Dus terwijl The Pride Cadets met de Cadetilac over de wedstrijdvloer reed kwam er vanaf de ledentribune een waanzinnig hard gejuich. Ook toen The Pride Junior achter het zwarte doek vandaan kwam om de wedstrijdvloer te betreden klonk er weer een oorverdovend applaus. Zeker toen er aan het einde van de show een speciale Mondriaanvlag tevoorschijn kwam. Op zulke momenten voel je nog een beetje extra dat The Pride een hele mooie en grote vereniging is om trots op te zijn.

Tussen het ochtend- en middagblok konden wij heerlijk genieten van het zonnetje. Het bestuur had een patatkraam geregeld, dus de meeste leden en medewerkers aten buiten op een grasveld hun patatjes op.

Heerlijk genieten in de zon.

Toen was het weer tijd om naar binnen te gaan, want er moesten nog 2 units van The Pride aan de bak. The Pride A zette een mooie show neer. Waarbij er somber gestart werd, maar aan het eind flink werd uitgepakt. Iets waar het publiek goed op reageerde door flink van zich te laten horen. The Pride of the Netherlands stond niet veel later op de wedstrijdvloer en ook hier was weer duidelijk te horen dat The Pride een grote vereniging is met veel leden en supporters.

En toen….toen was het tijd voor de retreat, oftewel de prijsuitreiking. Lichten uit, publiek laat van zich horen en dan komt uit de speakers eindelijk weer het o-zo-bekende deuntje…

Een retreat met alle deelnemers.

De vloer stroomt vol met alle deelnemers van de dag. Een prachtig gezicht. Als eerst mogen de captains van de Cadets en Junior class naar voren komen en dan worden de scores bekend gemaakt. “Cadet class, 2e plaats heeft een score van 80.08 en 1ste plaats 84.55….op de 2e plaats is geëindigd…Impact Cadets” Yes, dat betekent dat The Pride Cadets kampioen is!

 

De captains van The Pride Cadets nemen de kampioensvlag in ontvangst.

Dan de Junior class. Puntenverschil tussen de nummers 1 en 2 is 2.38 en ook hier wordt The Pride kampioen met een score van 83.68! Dat is de tweede kampioensvlag die The Pride mee naar huis mag nemen. Wist je dat dit een heel bijzondere is? Het is namelijk de 50e (!) kampioensvlag die straks in ons clubgebouw in Huizen hangt😊

 

The Pride Junior. De 50e (!) kampioensvlag die in ons clubgebouw komt te hangen.

Door naar A class. The Pride A heeft geen makkelijk seizoen gekend en hoewel er door staff en leden keihard gewerkt is hebben zij de jury helaas niet kunnen overtuigen. The Pride A eindigde in Eindhoven op de 5e plaats met een score van 79.91.

 

The Pride A werd 5e in Eindhoven.

The Pride of the Netherlands had als enige deelnemer in Open class geen concurrentie. Met een mooie score van 78.60 werd ook zij Nederlands kampioen 2022! 

 

De captains van The Pride of the Netherlands krijgen de kampioensvlag uit handen van Paul Doop.

Terug naar Huizen met 3 kampioensvlaggen! Dat zorgde voor een (klein) feestje in de bus. Rond een uur of 9 was iedereen weer terug in ons eigen clubgebouw, waar het feestje nog eventjes doorging.

Klik hier om naar onze fotopagina te gaan, daar vind je nog veel meer foto's.

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures