Skip to main content

4 keer 1 in Leeuwarden

Geschreven door Susan Remers op .

In sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden barstte zaterdag 12 maart de strijd weer los. De tweede contest dit seizoen, de laatste voor The Pride PreCadets en de allerlaatste voor Finals. Voor The Pride een heel succesvolle dag, want wij werden 4x 1! ….lees meer…

In veel huizen ging zaterdagochtend de wekker heel vroeg. De eerste bus vertrekt om 6.45uur vanaf het clubgebouw. Zo stond te lezen in de contestbrief. Poehhh, dat is inderdaad best vroeg.

Het is zelfs nog schemerig wanneer de vrachtwagen wordt ingeladen. Zodra iedereen in de bus zit gaan de guardmoeders koppen tellen. ‘Is The Pride Junior compleet?’ ‘Zijn alle spullen mee?’ ‘Ja!’ Rijden maar! Ouders zwaaien de bus uit en The Pride PreCadets, The Pride Cadets en The Pride Junior zijn onderweg naar Leeuwarden. Het is lang geleden dat we met de bus richting een contest gingen. Voor veel (nieuwe) leden is dit zelfs de allereerste keer, dus best wel spannend. 

In Leeuwarden aangekomen wordt de kleedkamer opgezocht. Haar en make-up worden gedaan (voor zover dit in de bus nog niet gedaan was), uniformen worden aangetrokken en in de gang wordt volop gerekt en gestrekt. De leden zijn er klaar voor.

The Pride PreCadets mag als eerste van The Pride familie de wedstrijdvloer op. De show ‘Cats’ lijkt op het lijf geschreven van de meiden. Als echte katten staan zij te ‘shinen’. Ook de jury is enthousiast en beloond ze met een score van 71.89. De eerste plaats! Net voor CMH Menaldum Kids uit Menaldum. 

The Pride PreCadets. Contest Leeuwarden 2022

Dit was voor The Pride PreCadets het laatste wedstrijdoptreden van dit seizoen. In Eindhoven zullen zij niet deelnemen, daarom werden de clubmedailles in Leeuwarden uitgereikt aan onze katten. Super trots zijn wij op onze jongste leden en die clubmedaille hebben ze dan ook zeker verdiend!

Niet veel later stond The Pride Cadets op de wedstrijdvloer. Het enthousiasme spatte ervan af, wat een energie hebben deze meiden. Ook The Pride Cadets werd 1e , want 80.82 punten was de hoogste score die een Cadets Class deelnemer kreeg zaterdag. Tweede werd Impact Cadets uit Sneek met een score van 75.82.

The Pride Cadets. Contest Leeuwarden 2022

Net na het middaguur stond The Pride Junior achter het zwarte doek. Klaar om te laten zien wat zij in huis hebben en natuurlijk vooral om te gaan genieten. Optreden voor publiek is waar we het voor doen. Het publiek en de jury waren onder de indruk, want ook The Pride Junior eindigde in Leeuwarden op de eerste plaats met een score van 80.26!

The Pride Junior. Contest Leeuwarden 2022

En dan zit Contest Leeuwarden er voor onze jeugdgroepen alweer op... Vlak voordat zij de bus ingaan richting Huizen is er nog even tijd om te genieten van het mooie weer in een speeltuintje. Snel nog even een groepsfoto maken en dan is het echt tijd om weer te vertrekken uit Leeuwarden. Halverwege wordt er snel even contact gezocht met thuisblijvers: ‘Wacht nog maar even met het aanzetten van de frituurpan, we komen iets later dan verwacht’  

Ondertussen is bus 2 met The Pride A en The Pride of the Netherlands juist onderweg naar Leeuwarden. Zij hebben ’s ochtends getraind en voor hen start Contest Leeuwarden nu pas.

The Pride A staat later in de middag op de wedstrijdvloer, klaar om het publiek mee te nemen naar het bekende feest ‘Día de los muertos’.  Er zijn veel aanpassingen gemaakt in het programma naar aanleiding van de juryfeedback die wij kregen in Almere. Er zijn in Leeuwarden 7 deelnemers in de Independent A class en met een score van 74.83 eindigde The Pride A op een mooie 4e plek.

The Pride A. Contest Leeuwarden 2022

Het is even na half zes en The Pride of the Netherlands staat met haar programma ‘I wonder where all the dreams I don’t remember go…’ als enige deelnemer in de Open Class op de wedstrijdvloer. Helaas geen competitie dit jaar in deze wedstrijdklasse, maar wel een mooie score verbetering ten opzichte van Contest Almere; 73.10 punten.

The Pride of the Netherlands. Contest Leeuwarden 2022

Ondertussen zijn The Pride PreCadets, The Pride Cadets en The Pride Junior met applaus onthaalt in ons clubgebouw. De slingers laten we uiteraard hangen, maar de schalen worden afgewassen. Bus 2 met The Pride A, The Pride of the Netherlands en medewerkers is inmiddels vertrokken vanuit Leeuwarden en wanneer zij aankomen in Huizen worden de schalen weer gevuld met knapperige, heerlijke en zo bekende bitterballen!

Al met al een heel succesvolle dag voor onze vereniging, maar vooral ook voor winter guard in het algemeen. Natuurlijk waren er nog maatregelen, maar wij mochten weer en wij mogen steeds een beetje meer. Nog twee weken en dan… Finals! Zien wij jullie daar?

Wil je meer foto's zien? Klik hier om naar onze fotopagina te gaan.

Klik hier voor het artikel over Contest Almere: Eindelijk weer een contest met publiek en jury

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures