De Dansmarathon, natuurlijk dansen wij mee

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Willen jullie meedoen aan de Dansmarathon? Dat klinkt gelijk uitdagend en leuk, maar wat is het eigenlijk? En wat wordt er van ons verwacht? Tijdens de voorbereidende bijeenkomsten kregen wij daar een uitgebreid antwoord op. Wij gaan in het clubgebouw van The Pride een aantal dansgroepen laten dansen op live-tv waarmee we ondersteuning bieden aan de Dansmarathon uitzending vanuit Breda in het kader van het verkopen van loten waarbij de opbrengst gaat naar het Longfonds. lees meer...

De hele week voor de start van de Dansmarathon uitzending zijn er voorbereidingen getroffen door vrijwilligers van The Pride om de danszaal helemaal naar wens in te richten. Daarnaast zijn er door het camerateam van Talpa een aantal testen uitgevoerd om de juiste data verbindingen voor beeld en geluid te verkrijgen. En op de uitzenddag zelf hebben wij alle scenario’s voorbereid, de planning doorgenomen en zijn wij in ons beste dans outfit voor de dag gekomen. Naast The Pride hebben wij samen met 3 andere dansgroepen, te weten De Gooische Dansschool, De Golden Oldies en de Dynamic Arts Dance Academy de hele avond gedanst voor het goede doel.

 

Waar in Breda gestart werd door 100 dansparen om 50 uur lang te dansen op live tv werd bij ons het startsein van de avond gegeven door de wethouder van Cultuur van de Gemeente Huizen, Marlous Verbeek. Daarna hebben volgens een flexibele planning elkaar afgewisseld in verschillende dansopstellingen. Solo artiesten, Ballroom dancing, groepsdansen en een echte dance battle waarna afgesloten werd met een free style dans waar iedereen aan mee kon doen. Een fantastische gezellige avond waar het dansen centraal staat en waar zo af en toe ook nog een stukje op live tv werd uitgezonden.

Via Kijk.nl is de hele Dansmarathon (in delen) terug te zien: www.kijk.nl/programmas/de-dansmarathon

 

Kalender

Vrijdag 8 juli
Laatste training van het seizoen


Zaterdag 9 juli
Grote schoonmaak clubgebouw


Vrijdag 2 september
Eerste training van het nieuwe seizoen


Pride Pictures