WGI here we come

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

Wie had dat durven dromen. De organisatie waar alle internationale Winterguard groepen samenkomen heeft groen licht gegeven om naast The Pride of The Netherlands ook toegang te verlenen aan The Pride A. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook toegang verleend aan The Pride Junior om deel te nemen aan het WGI kampioenschap van 2021. We zijn natuurlijk dol-enthousiast dat 3 van onze units mogen deelnemen aan de wereldkampioenschappen. Maar dit behoeft wel enige uitleg.

Virtuele kampioenschappen

We weten nog heel goed dat afgelopen seizoen de wereldkampioenschappen in Dayton niet zijn doorgegaan vanwege de Corona maatregelen. Geen groepen die samen mochten komen, dus ook geen winterguard groepen. Dit seizoen heeft WGI besloten om niet te wachten op een nieuw debacle en heeft WGI besloten dat de kampioenschappen dit jaar volledig Virtueel worden gehouden. Dat houdt in dat geen van onze Units dit seizoen zal afreizen naar de USA. De reden mag duidelijk zijn, want ondanks dat de kampioenschappen in maart en april van 2021 worden gehouden, heeft dat WGI het zekere voor het onzekere genomen en zijn de kampioenschappen virtueel.

Film insturen

Virtuele kampioenschappen zijn anders dan de contesten en kampioenschappen die we gewend zijn. Het hoofddoel is om een film op te nemen in 1 take, waarbij de volledige show in 1x wordt uitgevoerd. Deze film wordt ingestuurd naar WGI. De WGI juryleden beoordelen de film en geven aan waar je show verbeterd kan worden. Na een aantal weken mag weer een nieuwe film worden ingestuurd waar te zien is dat een Unit zich heeft verbeterd en daarbij dus een beter resultaat verwacht te krijgen.

Laatste keer?

We zijn enorm blij dat WGI ons in de gelegenheid stelt om aan de wereldkampioenschappen mee te doen, en we werken dan ook hard om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Uiteraard hopen we dat dit wel het laatste seizoen zal zijn dat op deze manier wordt georganiseerd. Want de sfeer in de sporthal is natuurlijk vele malen leuker dan het insturen van een film. Maar we zijn ook heel blij dat WGI er voor heeft gezorgd dat we onze hobby nog steeds op een competitieve manier kunnen beleven.

The Pride Kalender

Zaterdag 10 April
Opname - Optreden


Pride Pictures

TPO-2020-2.jpg

Sponsorkliks