images/logo/ThePrideWatermerk.png

Day 3 – First performance day: Vier seizoenen

Dat is grappig, zei Frank vanochtend bij het ontbijt. Het sneeuwt in Chicago! Niet voor te stellen, daar komen we net vandaan en zo koud was het nou ook weer niet. Hier in Sharonville is het in elk zeker niet voor te stellen vanochtend. Het is prachtig weer, met een strakblauwe lucht en een lekker krachtig zonnetje. Dat belooft een mooie dag te worden!

Complimenten te over vanochtend bij het ontbijt. Niet alleen over het ontbijt zelf, want dat is behoorlijk goed verzorgd. Maar ook over de kamers en dan met name de bedden. Zo heerlijk zacht, met kussens waar je in wegzinkt. Het lijkt hier wel het chique Four Seasons hotel. Welke Daytongangers van het eerste jaar dat we gingen (2005) lezen dit stukje en denken nog eens terug aan de Econo’flotsj’...

Vanochtend repeteren we in de Middletown armory, de locatie waar POC altijd repeteert. Of eigenlijk repeteerde, want ze passen er niet meer in. Het plafond is te laag. Tja, de ontwikkeling van de activiteit gaat gewoon door. POC repeteert nu in een tennis court vlakbij de armory. En wij konden dus hier terecht, superfijn. We worden hartelijk verwelkomd door Charlie van POC, officer Casey van de basis en... een aantal gigantische militaire apparaten, midden op de vloer. Hmmm...

Casey, door Sil Timmer Keessie genoemd, is de beroerdste niet. Met behulp van een paar lieftallige Pride-assistentes haalt hij de militaire keuken die was opgebouwd helemaal uit elkaar. Fijn, nu kunnen we onze vloer uitleggen, althans nadat die door de crew weer vakkundig in elkaar is geplakt. Iedereen is hard aan het werk vanochtend. Niet in de laatste plaats de leden natuurlijk die in hun eerste repetitieblok op Amerikaanse bodem goede zaken doen. En daarbij was ook Adam Dalton, die ook in Nederland is geweest om les te geven. Hij was samen met zijn man Jonathan drie uur onderweg geweest om bij de repetitie en later ook bij het optreden te zijn. Gaaf!

Na de repetitie is er een warme lunch, lekker Hollandse pot, gemaakt door onze medewerkers. Aardappels, vlees en groente. Met voor de extra vitamientjes sla en meloen toe. Verrukkelijk!

Om 14.30 uur vertrekken we richting Wapakoneta (zeg dat maar eens vier keer snel achter elkaar), voor ons eerste optreden bij de championships van Ohio Indoor Performance Association. Het werd een pittige rit. En niet alleen omdat we het toch weer voor elkaar kregen om verkeerd te rijden, maar ook omdat het weer nogal temperamentvol werd. In 1 autorit hebben we eigenlijk alle vier seizoenen doorgemaakt. Herfstormachtige windvlagen, hagel, een ware sneeuwstorm en ook: een prachtige blauwe lucht en uitbundige zonnestralen... Heel bijzonder.

Ook bijzonder is hoe ontzettend welkom je bent als team uit Nederland in Amerikaanse circuits. You’re from the Netherlands? That is so cool! Medewerker Don vertelde ons dat iedereen so excited was dat het team from the Netherlands deel zou nemen aan de show. We all love that you’re here. Nou wij ook hoor. Hartstikke fijn dat we al de gelegenheid krijgen om de show voor Amerikaans publiek te laten zien. Dat zijn de eerste zenuwen er vast af. En zo was het ook inderdaad. Dat die eerste zenuwen er waren, was te merken tijdens de show. Dat dat beter kan, daarover waren de leden het volmondig eens na afloop van de show. 

Het is grappig dat Amerikanen altijd op andere dingen reageren in shows dan er in Nederland wordt gedaan. Dat merken we elke keer dat we hier zijn weer. Cultureel verschil? Zo leverde het openen van de streamervlaggen een luid en duidelijk oooohhhhhhhh uit het publiek op. Superleuk! Vooral omdat de poles die zijn aangeschaft in Amerika nog een stukje zwaarder zijn dan die we in Nederland al hadden. En die waren al pittig zwaar. Complimenten voor het streamervlaggenteam. You are sooooo awesome!

Na de show en de bijbehorende retreat (geen punten voor The Pride of the Netherlands, we deden in exhibition mee, maar wel een plaquette en een zak snoep) kwam David Crook met een topidee. David heeft een groot deel van het equipmentwerk van M.C. Escher geschreven dit seizoen en vond dat het tijd was voor een gezamenlijke foto van ZIJN teams: Onyx & The Pride of the Netherlands. Tuuuuuuurlijk, dat willen we wel. Na de groepsfoto’s mocht David zich gaan klaarmaken voor nog een repetitieblok met Onyx. The Pride of the Netherlands leden mochten lekker hun ogen gaan sluiten. Alvast in de vans of na aankomst in het hotel. Lekker in het four seasons-achtige bed met die heerlijke zachte kussen. Zzzzzz.

Tot morgen!

 

img 8776

Slippers aan bij OIPA, wel zo handig, als je via buiten naar de performanceruimte moet. Alleen met sokken erin?

img 8788

We staan op het grote scherm, leuk!

img 8801

Onyx, The Pride of the Netherlands en O3

img 8806

img 8812img 8815-2img 8821img 8822

A very special cookie (...) en cookies voor The Pride of the Netherlands, speciaal gemaakt door Adam en Jonathan.

 

img 8824

Keukencrew maakt lekkere Hollandse pot

\kokentent afbreken

Casey "Keessie" haalt samen met lieftallige Pride-assistentes de hele militaire keuken middenin de zaal uit elkaar.

vloer plakken

Hard werken om alle MC Escher blokken weer netjes aansluitend aan elkaar te krijgen

wachten iopa

Wachten tot de leden uit de warm-up komen bij OIPA

Afdrukken