images/logo/ThePrideWatermerk.png

Dag 1: Travelday - Cake, koek en slagroompuntjes

De eerste vlucht naar Stockholm was piece of cake! Een vlucht van een kleine twee uur in een klein vliegtuigje. Alhoewel, piece of cake, als je voor het eerst in je leven vliegt, is dat wel even andere koek dan cake.

Eenmaal op Stockholm aangekomen hadden we 3,5 uur om te overbruggen. Hebben even heerlijk wat gedronken en sommigen schrokken zich rot toen we enorm veel moesten betalen, bijvoorbeeld vijftig (!) euro voor een drankje. Dat bleken alleen geen euros te zijn maar Zweedse kronen en die zijn niet zoveel waard?. Om 16.25 (tien minuten eerder dan gepland) vertrok het vliegtuig naar Chicago. Dit was een vlucht van negen uur.

We zaten deze vlucht verspreid door het hele vliegtuig en dat was erg gezellig. Iedereen ging wel even bij elkaar buurten. Het vliegtuig was echt supergroot en superluxe. We hadden touch screen tv'tjes en keuze uit vijftig films, muziekgenres en spelletjes. Wij hebben ons dus goed vermaakt, maar die negen uur was wel een ontzettend lange zit. Wij hebben tijdens de vlucht ook het mooie Groenland goed kunnen zien, dat zijn die "slagroomtoefjes" op de foto.

De landing ging niet heel soepel, vanwege het slechte weer boven Chicago moest de piloot een extra rondje vliegen. Ook hadden we wat last van turbulentie. Toen wij eenmaal aan de grond stonden moesten we richting de douane, waar wij aan een klein kruisverhoor werden onderworpen. Dat was spannend, maar alles kwam goed: iedereen mocht Amerika in?

Toen begon het echte feest pas: een paar uur wachten op de vans die ons deze hele week heen en weer gaan rijden! Dit was echt vreselijk? Toen wij uiteindelijk in het hotel aankwam, hebben we nog gezellig een pizzapunt naar binnen geschoven. Even gedoucht en toen lekker naar bed.

Vandaag (dag 2) staat weer een reisdag op het schema, we hebben nog weinig van Amerika gezien maar daar komt morgen verandering in?!

Liefs, Sharona, Rachèl, Robert, Alan, Enzo

 

img 8751img 8752img 8753img 8754img 8755

Afdrukken