Skip to main content

Nieuw seizoen van start in Drachten

Geschreven door Steven Vlaanderen Oldenzeel op .

De CGN United competitie van 2024 is weer van start. Vanuit The Pride waren we met 3 Units afgereisd naar het Noorden, de Junioren, The Pride A en The Pride of The Netherlands.  Heel veel zaken weer als vanouds, veel bekende gezichten en de oude routines van vorige seizoenen konden we weer uit de kast halen. En dat is fijn, het voelt toch een beetje als thuiskomen. Maar er zijn ook een aantal zaken vernieuwd waar we toch weer even aan moesten wennen. Alles bij elkaar zijn we trots op het resultaat dat onze Units hebben weten neer te zetten.

Na een korte maar goede training in het clubgebouw zijn we met onze nieuwste Sponsor, Wijdemeren Tours, om 13.00 weggereden uit Huizen om ruim op tijd te zijn in Drachten. Heerlijk om weer aan te komen op bekend terrein waar in het verleden al heel wat leuke contests geweest zijn. De eerst show, Spiral Spectacle, was van TPJ. Wat een heerlijke show om naar te kijken. Veel beweging en een heerlijk thema waar je meteen begrijpt wat er aan de hand is. Spannende muziek van films als Mission Impossible maakt het leuk om te zien hoe het verhaal zich afspeelt en je bent continu benieuwd hoe het afloopt. De jury waardeerde de show met een eerste plaats, gefeliciteerd!

In de avond was TPA de eerste groep die mocht laten zien hoe een onschuldige attractie zoals het Fun-House moet zijn is veranderd in een Haunted Place op de kermis. De kermis directeur dwingt je om deel te nemen aan de attractie en met enge geluidseffecten en snelle bewegingen weet TPA de spanning goed op te bouwen. De competitie is hevig, maar het thema: How To Get Out is met een 2e plaats, echt enorm mooi resultaat.

En wat keken we uit naar het optreden van The Pride of The Netherlands. Het thema Banco de España werd uitgebeeld als een bankoverval met veel energie, snelheid en passie. Wat een ongelooflijk gaaf thema, met weer nieuwe onderdelen. Een echte pre-show en ook het einde is helemaal tot in de puntjes uitgebeeld. Maar alles wat er tijdens de show gebeurd is boeiend. En voor het publiek dat Casa de Papel heeft gezien, enorm veel herkenning in het thema. De jury was het daar ook mee eens en waardeerde de show met een heel mooie 2e plaats.

We hebben genoeg om op terug te kijken, van te genieten, te verbeteren en opnieuw te laten zien in:…. Purmerend. Dat is alweer over 5 dagen. Zien we jullie daar?

Alle scores van dit contest zijn te vinden via CGNUnited.nl
Fotos van het contest zijn terug te vinden via https://foto.thepride.nl/

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures