Skip to main content

Eindelijk weer een contest met publiek en jury

Geschreven door Susan Remers op .

Zaterdag 19 februari 2022 stonden wij weer in Topsportcentrum Almere. Dit keer niet voor eigen publiek, zoals de week ervoor met Try-Out, maar voor een groter publiek en jury. Het wedstrijdseizoen is nu echt begonnen!...lees meer...

Onze sportieve, lieve en speelse katten van The Pride PreCadets mochten als allereerste de vloer op. Zichtbaar stonden zij te genieten van hun 1e contest ooit. De jury was ook onder de indruk en beloonde het programma Cats met een score van 65.80 punten. Goed voor een mooie tweede plek in de Kids Class achter Trinity Kids uit Leidschendam.

The Pride PreCadets, Contest Almere 2022

Daarna was het de beurt aan The Pride Cadets. Ook voor veel van deze meiden was het de eerste contest ooit. Dat gold niet voor de Cadetillac, de auto is weer uit de garage gehaald en brengt de leden nu naar een echte drive-in bioscoop. Een primeur, zo’n groot scherm met videobeeld. Waar tijdens de Try-Out de techniek ons nog in de steek liet, ging het afgelopen zaterdag een stuk beter. De jury gaf 76.16 punten voor het programma Silver Screen en daarmee werd er meteen een gaatje geslagen met de nummer twee uit de Cadets Class Impact Cadets uit Sneek.

 

The Pride Cadets, Contest Almere 2022

Ook The Pride Junior werd 1e en heeft een gaatje geslagen met de nummer twee uit de Junior Class, Serendipity Junior uit Zoetermeer. De vloer was een blanco canvas waar de leden een waar kunstwerk op aanbrachten. Met hun programma Compostitie P. brengen zij dit jaar een eerbetoon aan Piet Mondriaan. Wat een goede keus van de staff om dit programma niet al in 2021 te brengen, maar mee te nemen naar 2022. Het verdient namelijk echt een live publiek.

The Pride Junior, Contest Almere 2022

In het middagprogramma was The Pride A aan de beurt. Zij kende een stroeve start van het seizoen en wist de jury nog niet echt te overtuigen met haar programma Dia de los muertos. Maar wij zijn pas net begonnen en er is nog alle ruimte om te groeien. De jury gaf 72.55 punten, op zich een mooie score voor een eerste contest.

The Pride A, Contest Almere 2022

The Pride of the Netherlands was als laatste unit van The Pride familie aan de beurt. De leden waren er helemaal klaar voor en dan….dan laat de techniek je net op dat moment in de steek. Geen muziek en weg concentratie. Natuurlijk was het probleem snel opgelost en hebben de leden een prima run gehad, maar een lekkere start kun je het niet noemen. Helaas zijn wij de enige deelnemer in Open Class dit seizoen en is er dus geen sprake van concurrentiestrijd.

The Pride of the Netherlands, Contest Almere 2022

Wij kijken terug op een mooie en succesvolle dag, die veel goeds belooft voor de rest van het seizoen. Al was het voor sommigen eerlijk gezegd best wel weer even wennen. Na 2 jaar weer optreden, een competitie, het jurycommentaar, maar wat waren wij eraan toe en wat hebben wij veel zin in de rest van seizoen 2022! Op naar Contest Leeuwarden!

Leuk dat je er wéér bent!

Wil je meer foto's zien? Klik hier om naar onze fotopagina te gaan.

Nieuw in de webshop

Download Onze APP

Kalender

Vrijdag 19 april
Open Clubavond


Zaterdag 27 april
Optreden Koningsdag


Vrijdag 10 mei
Open Clubavond


 

Pride Pictures